کلید اتوماتیک چیست ؟

کلید اتوماتیک چیست ؟

کلید اتوماتیک چیست ؟

کلید اتوماتیک ابزاری برای سوییچ کردن در مدارات الکترونیکی است، که هدف آن محفاظت از اجزای مدار در برابر صدمات وارده از قبیل، اضافه جریان، اتصال های کوتاه یا اضافه بار می باشد.

 

کلید های اتوماتیک عموما دارای تنظیمات برای کنترل دو پارامتر حرارت و مغناطیس می باشند و توسط یک عقربه مقدار آن مشخص می گردد. این گونه کلیدها حالت قطع مدار به هر دلیل، امکان استفاده دوباره را داراست، بالعکس فیوز ها که باید مجدد جایگزین شوند. امکان تنظیم مقادیر و پارامترهای مختلف توسط کلیدهای کامپکت به کاربر داده شده است. توان قطع کلید های اتوماتیک در تمامی انواع آن با هر رنجی، بالای 25 کیلو آمپر می باشد و در مواقعی تا 1600 آمپر هم می رسد.

 

در صورت بروز خطا در مدار و نوسان قدرت، کلید اتوماتیک در حالت خطا قرار میگیرد و قطع کامل نمی شود و این خصلت کلید اتوماتیک این کارایی را در اختیار کاربر قرار می دهد تا او بتواند دلیل بروز خطا و علت توقف را بررسی و در صورت نیاز آن را مرتفع کند.

 

کلید های اتوماتیک برای مصارف یک پل را، در برند های بسیار محدود می توان مشاهده کرد و بازه جریان و ویژگی های الکتریکی آن ها هم محدودتر از دیگر انواع آن می باشد.

 

انواع کلید اتوماتیک

 

کلید اتوماتیک از لحاظ ساختار آن به دو گروه، کلید های اتوماتیک هوایی و کلید کامپکت تقسیم می گردد.

 

کلید های اتوماتیک کامپکت، از ابعاد کوچکی برخوردار است و از عیوب آنها می شود به غیر ممکن بودن تشریح بدنه و اجزا و عدم امکان تعمیر آن ها اشاره کرد. اینگونه کلیدها، جریان نامی بالاتری در قیاس با نوع هوایی آن دارد.

 

کلید های اتوماتیک هوایی، کلید های با فشار قوی می باشد که استفاده آنها در آمپر های بالا می باشد. در ساختمان این کلید جرقه باید در هوای آزاد خاموش شده و بدین علت باید طول زیادی طی شده تا باعث خاموش شدن کلید شود، که هکیم کوضوع می تواند یکی از معایب این نوع از کلیدهای اتوماتیک محسوب گردد.

 

مقایسه کلید اتوماتیک با کلید های مشابه مثل: فیوز ، کلید مینیاتوری

در فیوز ها گاها عمل حفاظت به صورت کامل و صحیح انجام نمی گردد.

در شرایطی لازم است، کنار کلید مینیاتوری از کلید اتوماتیک هم استفاده شود تا امنیت و ظرفیت آن افزایش یابد.

رنج جریانی کلید مینیاتوری در محدوده 0.5  تا63 آمپر می باشد، که این مقدار در کلید اتوماتیک همانطور که در بالا به آن اشاره شد،بسیار بالاتر می باشد.

تجهیزات جانبی کلید های اتوماتیک شامل:

کنتاکت کمکی ، کنتاکت های خطا ، واسط های کلید گردان و…. می باشد که تجهیزات آن به نسبت بسیار بیشتر از کلیدهای مینیاتوری می باشد.

دو برند زیمنس و ایتون با اضافه کردن سیستمی به کلید اتوماتیک آن، مجهز به کنترل از راه دور می شود ، این درحالی است که کلید مینیاتوری از چنین قابلیتی برخوردار نیست و برای استفاده از این قابلیت در کلید های مینیاتوری باید از کنتاکتور استفاده نمود.

 

 

ساختمان کلید اتوماتیک از 5 قسمت تشکیل می گردد:

محفظه یا بدنه ساختمان ، که از عایق تشکیل شده و مشخصات فنی کلید بر روی آن درج شده است.

کنتاکت ها.

جرقه گیر.

سیستم قطع و وصل کلید.

واحد تریپ.

آموزش

ابزار برقیکاربرد کلید اتوماتیککلید اتوماتیککلید اتوماتیک abbکلید اتوماتیک lsکلید اتوماتیک اشنایدرکلید اتوماتیک پارس فانالکلید اتوماتیک کمپرسور بادکلید اتوماتیک کمپکت چیستکلید اتوماتیک کولر آبیکلید اتوماتیک هواییکلید اتوماتیک هیوندا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *