با ساختمان کابل ها آشنا شوید !

با ساختمان کابل ها آشنا شوید !

ساختمان کابل به چه صورت است ؟

کابل ها مبتنی بر مدل کاربردی که دارا هستند بسیار متنوع هستنند و به صورت های مختلفی در بازار یافت میگردند.

ساختمان و اجزای تشکیل دهنده کابل های مخابراتی تماما با کابل های مورد استعمال در صنعت برق فشار قدرت  و ضعیف تفاوت دارند؛ ولی به صورت کلی کابل ها همواره از دو نوع دسته بندی اصلی هادی و عایق درست شده اند.

تفاوت کابل ها ناشی از مدل کاربرد آنهاست،یعنی مدل کاربردشان موجب میگردد که فرآورده از نظر شکل و ظاهر،سطح مقطع و تعداد هادی ها و عایق ها با یکدیگر تفاوت داشته باشند.

این تفاوتها موجب تقسیم بندی کابل ها می شود.

هادیها:

هادی ها از سیم مسی نسبتاً خالص و دارنده انعطاف قابل قبول یا این که از آلومینیوم یا این که آلیاژهای منحصر به فرد ساخته میشوند. سطح مقطع هادی ها با دقت به مقدار جریان عبوری و گونه ی کاربرد ،در اندازه های متعدد و صورت های متعدد ساخته میگردند. الف_دایره ای تک رشته با آرم اختصاری (re ) و چندین رشته ای با نشانه اختصاری (rm ). ب_مثلثی (سه گوش)تک رشته ای با آرم اختصاری (se ) و چندین رشته ای با نماد اختصاری (sm ).

   عایقها:
عایق سیم ها و غلافی که روی کابل قرار می‌گیرند،معمولا از فرآورده پلاستیک pvc (پلی ونیل کلراید)میباشد.ولی عایق های دیگری همچون صفحه کاغذ و بعضا ترکیبات شیمیایی در بعضی کابل های منحصربه‌فرد قرار میگیرند.این عایق ها بایستی بر پایه ی وضعیت کاری و محیطی و نوع مصرفی که دارا‌هستند،از استحکام مکانیکی و مشخصه های الکتریکی لازم برخوردار باشند.
برای پرهیز از خطا و جهت تشخیص سیم های کابل از یکدیگر ،عایق سیم های هادی را در رنگ های متفاوت تعیین می‌نمایند. در زیر رنگبندی عایق سیم ها مبتنی بر استاندارد VDE0271 آلمان و607 موسسه استاندارد و پژوهش ها صنعتی کشور ایران (ISIRI 607 ) مشخص و معلوم گردیده است .
وضعیت نصب و قرار دادن کابل های برق کابل های با غلاف و عایق پلاستیکی را نباید هیچ وقت در درجه حرارت تحت 5- درجه سانتی گراد نصب و کابل کشی کرد.در صورت تحمیل،قرقره،کابل می بایست چندین روز قبل از نصب در فضای گرمی (حدود20درجه سانتی گراد) انبار شود.
در هنگام کابل کشی شعاع خمش کابل های پلاستیکی نباید از 15 برابر قطر خارجیکال کوچکتر باشد. البته در انتهای کابل می توان شعاع خمش را در موردهای اختصاصی با رعایت اصول فنی تا نصف موردفوق کاهش بخشید. وقتی که کشیدن کابل به وسیله دستگاه های اختصاصی انجام می‌گیرد بایستی مواظب بود که نیروی کششی وارده به کابل از مقادیرمجازبیشترنشود.
در صورتیکه کابل در خاک دفن شود بایستی گودالی به عمق 70 سانتی متر حفر کرد و کابل ها را در‌این چاله در خاک قابل انعطاف(الک گردیده) به طول 20 سانتی متر قرار داد و روی آن آجر یا خشت و بر روی آجر خاک عادی سرازیر کرد.این فعالیت باعث می‌گردد که از فشار طبقات خاک بر روی کابل و تغییرشکل آن جلو گیری به کار آید و همینطور در موقع کندن زمین با بیل و کلنگ صدمه ای به کابل وارد نیاید .
کابل های زمینی (NYY ) این گونه کابل های برق برای کابل کشی در زیر زمین ،در آّب ،در شبکه و محل هایی که قابلیت ضربه مکانیکی نباشد با ولتاژ اسمی 1000/600 ولت مورد استعمال قرارمیگیرد.
ساختمان این گونه کابل ها از رشته های هادی مسی قابل انعطاف تهیهگردیده که بوسیله پی.وی.سی. عایق و غلاف می گردند،ساخته شده است .
مقطع هادی این نوع کابل ها گرد یا این که سه گوش میباشد. سیم های عایق گردیده بعداز تابیدن برای گرد شدن مقطع در درون ماده پر کننده قرار میگیرند.
به دور کابل های دارنده هادی سه گوش ،نوار پلاستیکی پیچیده می‌شود. و برای اتصال تمام کابل ها بایستی از کابلشو و کفشک استعمال شود.

آموزش

آشنایی با کابلساختار سیمکابل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *